Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Πίνακας αντιστοίχισης πεζών-κεφαλαίων γραμμάτων


Διδάσκουμε τα γράμματα στα παιδιά μέσω της ταύτισής τους με μία λέξη αναφοράς. Για παράδειγμα, το φώνημα "α" το συνοδεύουμε με τη λέξη "αστέρι", διότι η λέξη αυτή αρχίζει με το φώνημα "α". Με τη συγκεκριμένη διαδικασία, τα παιδιά νοηματοδοτούν τα σύμβολα των γραμμάτων, οπότε είναι σε θέση να τα ανακαλέσουν πιο εύκολα.


Για να κατακτηθεί η αντιστοίχιση πεζών γραμμάτων, κεφαλαίων και λέξεων αναφοράς, μπορούμε να φτιάξουμε έναν πίνακα. Θα χρειαστούμε ένα κουτί συσκευασίας (το συγκεκριμένο είναι από σοκολάτες ΙΟΝ). Για να καλύψω τα γράμματα στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποίησα μια λωρίδα κόκκινου πλαστικοποιημένου χαρτιού, την οποία κόλλησα με χαρτοταινία.

Εκτύπωσα τις καρτέλες των σελίδων 2-25, τις πλαστικοποίησα και τις έκοψα περιμετρικά. Άνοιξα τρύπες με τον διακορευτή στο επάνω μέρος τους και τις πέρασα σε δεματικά καλωδίων, αφού τις ανακάτεψα πρώτα.

Με ξυλάκι από σουβλάκι έκανα τρεις τρύπες στο κουτί και σε αυτές τοποθέτησα τα δεματικά καλωδίων με τις καρτέλες και τα έκλεισα.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις