Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Στολίδι χιονάνθρωπος από καπάκι βάζου


Από πέρυσι μάζευα μεταλλικά καπάκια. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν έτοιμη να τα πετάξω, από τη στιγμή που δεν τα είχα αξιοποιήσει πουθενά. Πάλι καλά που άλλαξα γνώμη, γιατί το πολύ απλό αυτό υλικό μετατράπηκε σε υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια.



Αρχικά, βάψαμε τα καπάκια με τέμπερα σε μπλε χρώμα. Τα αφήσαμε να στεγνώσουν καλά για μία μέρα και στη συνέχεια φτιάξαμε χιονάνθρωπους από χαρτόνι. Σχεδιάσαμε δηλαδή κύκλους σε άσπρο χαρτόνι, τους κόψαμε και τους κολλήσαμε στα καπάκια και συγκεκριμένα στην εσωτερική τους πλευρά.


Στη συνέχεια, κόψαμε τριγωνάκια για μύτες από πορτοκαλί χαρτόνι. Τα μάτια και το στόμα τα σχεδιάσαμε με μαύρο μαρκαδόρο. Σε μαύρο χαρτόνι σχεδιάσαμε και κόψαμε τα χέρια και τα καπέλα. Κάναμε τρύπες με διακορευτή σε μαύρο χαρτόνι και τις χρησιμοποιήσαμε για κουμπιά. Κάποια παιδιά επέλεξαν να βάλουν πραγματικά κουμπιά. Το χιόνι το κάναμε πάλι με τον διακορευτή, αλλά αυτήν τη φορά σε άσπρο χαρτόνι. Τέλος, κολλήσαμε σπάγκο με αρκετή ατλακόλ στην πίσω πλευρά, ώστε τα στολίδια να μπορούν να κρεμαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις