Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Αφίσες με τους αριθμούς


Στο αρχείο θα βρείτε αφίσες με τους αριθμούς από το μηδέν έως το δέκα για να τους αναρτήσετε στην τάξη. Καλύτερα να τους τοποθετήσετε σε οριζόντια διάταξη, προκειμένου να λειτουργήσουν και σαν αριθμογραμμή.
Η κάθε αφίσα περιλαμβάνει το σύμβολο του αριθμού, την ονομασία του, την αντιστοιχία του σε κυκλάκια, γραμμές και λεπτά του ευρώ. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το υλικό ως παιχνιδοκάρτες, εκτυπώστε 2 ή 4 σελίδες ανά φύλλο.

Για την κατανόηση της έννοιας του αριθμού, προτείνονται οι παρακάτω δραστηριότητες:
Απαγγελία αριθμών μέχρι το 10.
Αναγνώριση ποσοτήτων με τη βοήθεια αντικειμένων.
Αρίθμηση ποσοτήτων αριθμών.
Πολλαπλή αναπαράσταση του αριθμού: με εικόνες, λέξεις, σύμβολά και αντικείμενα.
Διάταξη και σύγκριση των αριθμών.
Αντιστοίχηση συμβόλου και ποσότητας.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Η εικονογράφηση έγινε από τη Γαλήνη Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις