Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Αν όχι φωτοτυπίες, τότε τι;

Η ανάρτηση "Όχι στις φωτοτυπίες για το σπίτι!" προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Οι αρνητικές επικεντρώνονταν στο πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι αν δεν έχουν κάτι στα χέρια τους. Στη σημερινή ανάρτηση θα παρουσιαστεί μια εναλλακτική λύση έναντι των φωτοτυπιών.

Χθες το πρωί, λοιπόν, στο σχολείο δεν ήρθαν τα παιδιά, αλλά οι... γονείς τους! Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σχολής γονέων, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση και υποστήριξη του γονεϊκού ρόλου.



Οι μαμάδες που ήρθαν κατασκεύαζαν για ώρες εκπαιδευτικό υλικό με θέμα τα μαθηματικά. Εγώ εκτύπωνα τα αρχεία κι έδινα τις οδηγίες κατασκευής. Ταυτόχρονα, εξηγούσα και τους τρόπους αξιοποίησης του υλικού. Οι μαμάδες χρωμάτιζαν, πλαστικοποιούσαν, έκοβαν, κολλούσαν και βοηθούσαν η μία την άλλη.


Με το εκπαιδευτικό υλικό που δημιούργησαν, οι γονείς θα μπορούν να παίζουν με τα παιδιά τους στο σπίτι και να τα βοηθούν να επεξεργαστούν περαιτέρω τις μαθηματικές έννοιες που μελετάμε στο σχολείο.

Φυσικά, αυτή ήταν μόνο η αρχή! Θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο της ύλης, αρχικά στα μαθηματικά και στη συνέχεια στη γλώσσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις