Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Παραδοσιακό θέατρο σκιών στην Κρήτη


Με σεβασμό στην αισθητική του αυθεντικού θεάτρου σκιών και λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες για ψυχαγωγία των παιδιών, ο θίασος σκιών Χρήστου Συρμακέζη αναλαμβάνει παραστάσεις σε δημοτικά σχολεία όλης της Κρήτης, που είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτές τις ηλικίες.


Για τη φετινή χρονιά  τα έργα που έχουν επιλεγεί από το παραδοσιακό ρεπερτόριο είναι τα εξής:

Ο Καραγκιόζης και τα 82 εντάλματα
Ο Καραγκιόζης Προφήτης
Ο Καραγκιόζης γιατρός
Ο Καραγκιόζης και το πιθάρι
Ο Καραγκιόζης Γραμματικός
Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι
Ο Καραγκιόζης και το φάντασμα

Τα έργα συνοδεύονται από παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, όπως αυτή που ακουγόταν στις παλιές παραστάσεις πίσω από τη σκηνή του Καραγκιόζη. Οι παραστάσεις μπορούν να διεξαχθούν σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων του σχολείου ή του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει και μια μικρή εισαγωγή στο θέατρο σκιών και ειδικά στο ελληνικό θέατρο σκιών, με σκοπό να μυήσει τα παιδιά στο θεατρικό αυτό είδος. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι μία ώρα και 15 λεπτά.

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 6942980981
Email: christossirmakezis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις