Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Διακόσμηση πόρτας με μουσαμά


Έψαχνα καιρό να βρω μια πρακτική και οικονομική λύση για να μεταμορφώσω την πόρτα της τάξης μας. Στην αρχή δοκίμασα το χαρτί του μέτρου, αλλά η φθορά του ήταν μεγάλη από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Τελικά κατέληξα στον μουσαμά που χρησιμοποιείται σαν τραπεζομάντιλο, λόγω της ανθεκτικότητάς του.


Είναι πολύ εύκολο να τον προμηθευτεί κανείς από τα σούπερ μάρκετ. Κοστίζει 3 ευρώ περίπου το μέτρο (το πλάτος του είναι σταθερό στα 140 εκατοστά). Για τη δική μας πόρτα χρειάστηκα μουσαμά 2 μέτρων. Μέτρησα τις διαστάσεις της πόρτας και τον έκοψα στο επιθυμητό μέγεθος. Άφησα λίγο περιθώριο στο ύψος, προκειμένου να τον στερεώσω με πινέζες στο επάνω μέρος της ξύλινης πόρτας.Στη συνέχεια, έκανα μικρά ρολά με χαρτοταινία και κόλλησα τον μουσαμά στην πόρτα. Ήθελε λίγη προσοχή για να μην κολλήσει στραβά. Με το ψαλίδι έκοψα λίγο τον μουσαμά στο ύψος του χερουλιού για να περνάει ίσα ίσα. Επίσης, τοποθέτησα μερικές πινέζες γύρω γύρω για περισσότερη σταθερότητα. Τέλος, έφτιαξα κυματιστή μπορντούρα και την κόλλησα στον μουσαμά με χαρτοταινία σαν πλαίσιο.

Αναφορικά με τον μουσαμά, το μόνο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει δέσμευση ως προς το χρώμα. Θα βρείτε πολλούς με λουλουδάκια κλπ, αλλά μονόχρωμους σπάνια. Μπορείτε όμως να τους βάψετε με spray ή με πλαστικό χρώμα. Η τελευταία λύση είναι πιο οικονομική, θα χρειαστεί βέβαια να περάσετε τον μουσαμά 2-3 χέρια για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πατρόν για την μπορντούρα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η επένδυση της πόρτας με μουσαμά, πέρα από διακοσμητική χρήση, μπορεί να έχει και λειτουργική. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε το παρουσιολόγιο της τάξης. Εμείς βάλαμε τις παλάμες με την προπαίδεια, για να παίζουν τα παιδιά "Κόλλα πέντε".
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις