Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ClassDojo για ασύγχρονη εκπαίδευση


Την πλατφόρμα ClassDojo τη χρησιμοποιούσαμε ακόμα και πριν το κλείσιμο των σχολείων για την επικοινωνία με τους γονείς. Με την τρέχουσα κατάσταση όμως συνεχίζουμε να την αξιοποιούμε για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία.


Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα προσφέρει σημαντικές δυνατότητες όπως είναι οι εξής:
Ιστορικό τάξης (Class story): Εδώ μπορείτε να ανεβάσετε κείμενο, αρχεία, φωτογραφίες, συνδέσμους και βίντεο. Είναι δηλαδή η ψηφιακή σας τάξη.
Φάκελος μαθητή (Portfolio): Εδώ μπορείτε να ανεβάσετε εργασίες για τους μαθητές, ομαδικές ή ατομικές (για διαφοροποιημένη διδασκαλία). Οι μαθητές μπορούν να ανεβάσουν τις απαντήσεις τους σε διάφορες μορφές, όπως κείμενο, αρχεία, φωτογραφίες, ζωγραφιές, βίντεο, ηχητικά μηνύματα. Στη συνέχεια, εσείς μπορείτε να τους παρέχετε ανατροφοδότηση, γράφοντας σχόλια. Με άλλα λόγια είναι η ψηφιακή τσάντα του κάθε μαθητή.
Μηνύματα: Δίνεται η δυνατότητα ανταλλαγής προσωπικών μηνυμάτων με τους γονείς, με τη βοήθεια των οποίων λύνονται απορίες, δίνονται επεξηγήσεις κλπ.



Προσωπικά, επιλέγω τη συγκεκριμένη πλατφόρμα λόγω της απλότητας που τη διακρίνει. Είναι πολύ προσιτή, κατανοητή και εύκολη τόσο για τα παιδιά του δημοτικού όσο και για τους γονείς. Ακολουθεί τη δομή του Facebook, με την οποία είναι εξοικειωμένοι οι περισσότεροι. Επίσης, παρέχει την επιλογή μετάφρασης των αναρτήσεων που κάνετε και των μηνυμάτων που στέλνετε. Τέλος, σας ενημερώνει για το ποια οικογένεια είδε την κάθε ανάρτηση ή τη μετάφρασή της.

Εάν επιλέξετε να τη χρησιμοποιήσετε, αρχικά στείλτε με email το ενημερωτικό δελτίο στους γονείς, ζητώντας τη συγκατάθεσή τους. Στη συνέχεια, προσκαλέστε τους μέσα από την πλατφόρμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις