Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Προπαίδεια με τη… μυγοσκοτώστρα!


Ω ναι! Η μυγοσκοτώστρα είναι ένα υπέροχο εργαλείο μάθησης! Αξίζει όχι μόνο να τη δοκιμάσετε για μια φορά, αλλά να την έχετε μόνιμα στην τάξη!

Με χαρτοταινία τοποθέτησα στον πίνακα ανακατεμένα τα καρτελάκια με τα γινόμενα της προπαίδειας του 2. Δύο παιδιά σηκώθηκαν στον πίνακα και πήραν στα χέρια τους από μια μυγοσκοτώστρα.

Κάθε φορά έλεγα δύο αριθμούς, π.χ. 2 φορές το 5, τους οποίους τα παιδιά χρειαζόταν να πολλαπλασιάσουν και να εντοπίσουν το γινόμενο χρησιμοποιώντας τη μυγοσκοτώστρα που κρατούσαν. Ο μαθητής που έβρισκε πρώτος το σωστό γινόμενο κέρδιζε έναν πόντο.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι με τη μυγοσκοτώστρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλες θεματικές πέρα από την προπαίδεια.
Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Καλύτερα να εκτυπώσετε τα γινόμενα του κάθε αριθμού σε χαρτιά του ίδιου χρώματος (π.χ. του 1 με κόκκινο, του 2 με κίτρινο κλπ.), προκειμένου να μπορείτε να τα ξεχωρίσετε. Εναλλακτικά, προτού πλαστικοποιήσετε τα καρτελάκια, γράψτε από πίσω ότι πρόκειται για την προπαίδεια του 1, του 2 και ούτω καθεξής.
Εάν έχετε προβολέα στην τάξη, μπορείτε να δείτε και την ανάρτηση αυτή.

2 σχόλια:

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις