Ένα μολύβι στην πόρτα μας

Διακόσμηση πόρτας λοιπόν! Για φέτος ήθελα να κάνω κάτι σχετικά απλό, που να μην απαιτεί ιδιαίτερες σχεδιαστικές ικανότητες, επομένως επέλεξα να φτιάξω ένα μολύβι… λίγο μεγάλο βέβαια.

Χρησιμοποίησα τρία κίτρινα χαρτόνια τύπου canson, διαστάσεων 50x70cm, τα οποία τοποθέτησα με χαρτοταινία το ένα κάτω από το άλλο, ξεκινώντας από το επάνω μέρος της πόρτας.

Στη συνέχεια, πήρα ένα καφέ χαρτόνι ίδιου τύπου και διαστάσεων και το έκοψα έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ισοσκελές τρίγωνο. Στη βάση του χαρτονιού σχεδίασα μία γραμμή με έντονες καμπύλες και έκοψα έχοντάς την ως οδηγό. Στην κορυφή του σχεδίασα ένα ακόμα τριγωνάκι, το οποίο χρωμάτισα μαύρο, προκειμένου να αποτελέσει τη μύτη του μολυβιού. Γύρισα ανάποδα το καφέ χαρτόνι και το κόλλησα με χαρτοταινία κάτω από το τρίτο κίτρινο χαρτόνι, καλύπτοντάς το ελαφρώς, προκειμένου να μη φαίνεται το μπεζ της πόρτας. Επίσης, έκοψα τις άκρες του κίτρινου χαρτονιού που προεξείχαν από το καφέ χαρτόνι.

Για τις δύο κάθετες μαύρες λωρίδες του μολυβιού χρησιμοποίησα μαύρο χαρτόνι πάχους 3cm.

Στη βάση της πόρτας τοποθέτησα ένα κομμάτι από ασπρόμαυρο καρό μουσαμά-τραπεζομάντιλο. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε το μοτίβο στο internet και να το εκτυπώσετε, χρησιμοποιώντας τις παρακάτω λέξεις κλειδιά “checkered pattern black and white“. Μπορείτε επίσης να πλαστικοποιήσετε τις σελίδες που θα εκτυπώσετε για μεγαλύτερη αντοχή.

Για τη σβήστρα του μολυβιού χρησιμοποίησα ένα μπορντό χαρτόνι τύπου canson, στη μια άκρη του οποίου σχεδίασα μια καμπύλη γραμμή και έκοψα αναλόγως. Στην άλλη άκρη κόλλησα μια φαρδιά λωρίδα αλουμινόχαρτου. Επέλεξα τη ματ πλευρά του αλουμινόχαρτου, καθώς η άλλη γυαλίζει πολύ περισσότερο. Αλουμινόχαρτο επίσης σκέφτηκα να κολλήσω και στο επάνω πλαίσιο της πόρτας.

Καλές δημιουργίες!

 

Comments are closed.